Wie vastgoed verhuurt, weet dat de wetgeving en opvolging ervan steeds complexer worden. Maar hoe voorkomt u dan als eigenaar of rentmeester dat u achter de feiten aanloopt? Dankzij een nauwkeurig beheer met de juiste software ervaart u gemoedsrust en wint u tijd. Hoe u dat best aanpakt, vatten wij graag voor u samen.

 

All-in-one verhuurbeheer

Wanneer u vastgoed verhuurt, zijn er aandachtspunten te over. Om een overzicht te bewaren in het dagelijks beheer ervan, houdt u best rekening met verschillende zaken. Zo is er de jaarlijkse indexatie die zorgt voor veranderende huurprijzen. Daarnaast wil u ook al uw documentatie van huurcontracten tot een diverse reeks aan officiële documenten centraal bewaren. Alle soorten van taken en op te volgen items inzake herstellingen of onderhoud behoren tot de taakopvolging. Elk pand heeft dan ook nog eens zijn specifieke technische bagage dewelke periodiek onderhoud en nazicht vereisen in het kader van een correct technisch beheer. Daarnaast zou het handig zijn als u snel inzicht heeft in de afloop van huurcontracten om op die manier leegstand te vermijden. Dit alles zou met een vlotte communicatie met uw huurders, eigenaars of leveranciers een fluitje van een cent moeten zijn. En niet te vergeten, de kern van de zaak: een vlotte en correcte verwerking van al uw financiële bewegingen. Als u deze tijdig bijwerkt, heeft u ten allen tijden prima inzicht in het rendement van elke portefeuille. Verhuurbeheer, een serieuze boterham.

Efficiënt verhuurbeheer

Als vastgoedbeheerder wilt u al het bovenstaande snel en correct doen. Maar door het veelvoud aan details en een gebrek aan prioriteiten vergeet u al wel eens iets. Daarom is het belangrijk om een overzicht te bewaren van alle aandachtspunten, deadlines én prioriteiten. Dit wordt eenvoudig opgelost door het gebruik van een gestructureerde software voor verhuurbeheer: met slechts enkele muiskliks bent u zo door alle stappen van een volledig beheer van uw vastgoedportefeuille.

“Verhuurbeheer is een hele boterham. Gestructureerde software helpt je het overzicht te bewaren.”

Gratis demo voor verhuurbeheer

Wilt u graag starten met zo’n softwareprogramma voor verhuurbeheer? Dan is Rentdesk zeker en vast een verstandige keuze waar u beter niet langer mee wacht. Met de cloudsoftware bent u meteen een forse stap vooruit. U beheert alle stappen betreffende huurcontracten van opmaak tot finale activatie, uw gegevens en back-ups zijn altijd centraal actief en u kan rekenen op een ervaren helpdesk. Het beste nieuws? Rentdesk biedt een gratis demoversie van het pakket aan. Zo kan u meteen zelf aan de slag met de heldere werklogica en de handige functies. De gebruiksvriendelijkheid geeft u gemoedsrust dankzij alles onder controle in uw vastgoedverhuur.