Met die belofte lanceert het Geelse IT-bedrijf Netropolix het softwarepakket Rentdesk.  Dat is bedoeld om rentmeesters te helpen bij hun taak om gebouwen te beheren in opdracht van de eigenaars.

Het computerprogramma Rentdesk biedt hen op elk moment overzicht over zaken als:

  • welke huren zijn al betaald en welke nog niet?
  • welke gebouwen of eenheden zijn niet verhuurd?
  • waar moeten er reparatie- of onderhoudswerken gebeuren?

Bovendien geeft Rentdesk aan wat prioritair is om aan te pakken.  Dat kunnen prioriteiten zijn op het vlak van rentabiliteit, of bijvoorbeeld op het vlak van herstellingen.

Feedback van rentmeesters

Twee jaar geleden heeft Netropolix al een pilootversie gelanceerd van het product. In die voorbije periode is feedback verzameld en verwerkt uit heel Vlaanderen van rentmeesters die het pakket gebruiken. Het gaat dan zowel om particulieren als immobiliënkantoren die als rentmeester optreden.

Marktleider software voor vastgoedbeheer

Netropolix is nu al een van de marktleiders in Vlaanderen met Syndesk, een softwarepakket voor syndici (mensen die de gemeenschappelijke gedeeltes van gebouwen beheren). “Met Rentdesk hopen we marktleider te worden in het segment voor rentmeesters”, zegt Koen Vanlommel, afgevaardigd bestuurder van Netropolix. “We mikken op een verkoop aan 250 rentmeesters over de komende 2 jaar.”

Met deze lancering bezorgt Netropolix zichzelf en zijn klanten een leuk verjaardagscadeau. Het bedrijf bestaat dit jaar namelijk 20 jaar.

bron: Made In Kempen